roze KleurenPoeder

Grootste leverancier van KleurenPoeder in Nederland voldoet aan eisen van het RIVM.

Het RIVM heeft een artikel geschreven omtrent de eventuele risico’s die komen kijken bij het gebruik maken van Holi kleurenpoeder. Het RIVM heeft een aantal richtlijnen opgesteld waar het poeder aan moet voldoen, dit zodat organisatoren van colorruns en festivals hier op een verantwoorde manier mee om kunnen gaan.roze KleurenPoeder De volkskrant heeft KleurenPoeder.nl geïnterviewd, Jeroen van Raalte was benieuwd naar wat de grootste leverancier van kleurenpoeder in Nederland hierover te zeggen had.

‘De Nederlandse markt telt een aantal cowboys die niet precies weten wat er in hun poeder zit’, erkent Hessel van Toor van KleurenPoeder.nl. Maar net als Rohde zegt Van Toor geen ervaring te hebben met oog- en huidirritatie bij zijn product. ‘Het blijft nooit goed om in grote hoeveelheden stof in te ademen. Maar zolang je niet iedere dag in aanraking komt met ons poeder, is er geen probleem.’

Wij zijn erbij gebaat dat de consumenten éérst vragen om de nodige product informatie voordat men overgaat tot een aankoop.
Het gebeurt in onze optiek nog te vaak dat men chemisch of vervuild poeder koopt bij onbetrouwbare leveranciers.

  • Het belangrijkste is dat de kleurenpoeders niet-brandbaar en niet-stofexplosief zijn.
  • Kies voor een kleurenpoeder op basis van zetmeel, met toegelaten levensmiddelenkleurstoffen en vrij van vervuilingen en allergenen.

Wij kunnen met trots zeggen dat wij voldoen aan alle richtlijnen van het RIVM en dat mochten er nog wijzigingen zijn in de toekomst wij ons product hier op zullen aanpassen.

Rapport Brandweer – Brandbaarheid KleurenPoeder

Rapport Brandweer – Brandbaarheid KleurPoeder

Naar aanleiding van het rapport dat Brandweer Amsterdam-Amstelland heeft gepubliceerd, doet KleurPoeder BV deze mededeling. Het rapport toont de brandbaarheid van KleurPoeder aan. Dit onderzoek is gedaan naar aanleiding van de brand bij the “Color Play Asia party” in het Formosa Fun Coast Waterpark in Taipei (Taiwan).

In de test van de brandweer zijn twee soorten poeder van KleurPoeder BV getest. De ene soort, zakjes met het merk Jhilmil op de verpakking, hebben wij enkel in de begin maanden van het bedrijf verkocht. Deze zakjes zijn verkocht van mei tot september 2013. De andere variant, zakjes met onze eigen merknaam KleurenPoeder.nl erop, zijn ook brandbaar, al is het in mindere mate. Deze zakjes bieden wij alleen aan voor kleine bestellingen via onze webshop. Evenementen en feesten waar grote stofwolken te verwachten zijn en waar het niet te controleren is of er open vuur zal zijn, leveren wij enkel onbrandbaar poeder. Dit poeder voldoet aan de VDI 2263 richtlijn voor stofexplosiviteit, dit onderzoek is uitgevoerd door het Wilhelm-Jost-Institute via Inburex Consulting.

Het verschil tussen de twee varianten zit in de toevoeging van drie soorten zout. Dit zijn zouten die in veel soorten cosmetica worden verwerkt: Natriumbicarbonaat (CAS144-55-8)(E500), Natriumchloride (CAS7647-14-5) en Calcium Fosfaat (CAS7758-87-4).

KleurPoeder BV wil een zo natuurlijk mogelijk product aanbieden. Het 100% maïs product heeft qua beleving onze voorkeur. Echter, op het moment dat de veiligheid in het geding is, zullen wij altijd het brandvrije product aanbieden. Vraagt u zich af welk type poeder het beste bij uw evenement past, bel of mail ons gerust.

Dit rapport van de brandweer Amsterdam-Amstelland is bedoeld voor intern gebruik, binnen brandweer Nederland. Het rapport zegt dat de testen een momentopname zijn. Het onderzoek dient vooral als een voorzet voor de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit. De brandweer wil van hen graag een onderzoek. Brandweer Amsterdam-Amstelland is geen testinstantie. De NVWA start geen onderzoek. Inmiddels heeft Brandweer Amsterdam-Amstelland ons poeder getest en ons poeder is ook als niet ontvlambaar bevonden. Het resultaat van deze proef is natuurlijk geruststellend, maar de echte zekerheid halen wij uit verschillende testrapporten. De uitkomsten van dergelijke tests zijn al beschikbaar in verschillende documenten. De één opgesteld door EMSL, de ander door het Wilhelm-Jost-Institute.

Raymond van der Heide, risicoexpert bij Interpolis, roept via Z24 op tot grote voorzichtigheid voor festival organisatoren. Wij staan volledig achter deze oproep. Graag helpen wij festival en kleine feesten met vragen over de veiligheid van hun poeder, ook als dit niet bij ons gekocht is.

Ingrediënten:

Zea Mays Starch (CAS9005-25-8), Sodium Bicarbonate (CAS144-55-8), Sodium Chloride (CAS7647-14-5), Tricalcium phosphate (CAS7758-87-4), Preservative Methylparaben (CAS99-76-3), Yellow: CI19140 (E102), Orange: CI19140 (E102), CI16255 (E124), Red: CI16255 (E124), Pink: CI14720 (E122), Blue: CI42090 (E133), Green: CI19140 (E102), CI42090 (E133).

neonverf-set-5-kleuren

Nieuw: NeonVerf

KleurenPoeder.nl is nu ook reseller van Neonverf van www.spotlightnow.nl. Neonverf is van nature al fel van kleur. Alhoewel, zodra Neonverf wordt blootgesteld aan UV-straling zoals daglicht of een blacklight in een discotheek het nog vele malen feller wordt. Één ding is zeker: jij zult zeker opvallen! Deze Neonverf tubetjes zijn vanaf vanNeonverfdaag
ook beschikbaar in onze webshop onder het kopje “NeonVerf“. Neonverf is zeker een aanrader op een feest wat tot in de laatste uurtjes doorgaat. Met deze tubes van 50ml kun je je hele gezicht kleuren of je hele lichaam, het is verassend hoeveel er uit dat kleine tubetje komt. Ook is het leuk om met neonverf op een muur te schilderen of een bepaalde tekst zodat iedereen het  pas ziet op het moment dat het donker wordt. De mogelijkheden zijn eindeloos. Voor degene die nog niet op de hoogte waren van het feit dat SpotLightNow.nl & KleurenPoeder.nl de goedkoopste neonverf verkoper is van heel Europa! Ben je dat nu. In de foto zie je hoe de neonverf eruit ziet onder een blacklight.

KleurenPoeder.nl is erkend als leerbedrijf door Ecabo

Erkend Leerbedrijf KleurenPoeder.nl

KleurenPoeder.nl is door ECABO benoemt als ‘erkend leerbedrijf’, dit houd in dat KleurenPoeder.nl bevoegd is om stagiaires in dienst te nemen. ECABO is een bedrijf dat bij bedrijven langs gaat om te controleren of er een fysieke werkruimte aanwezig is, een gesprek heeft met de stagebegeleider over het werk dat de stagiair gaat uitvoeren en nog veel meer. Als een bedrijf is erkend als leerbedrijf krijg je dus de bevoegdheid stagiairs op te leiden. Ben jij momenteel opzoek naar een stage en doe jij een marketing, ict of event gerelateerde opleiding? Bel dan gerust of neem via de mail contact op.

APNA Holi Festival 2015 - Rotterdam Zuiderpark

Subh Holi – APNA Holi Festival 2015

Allereerst Subh Holi allemaal! Wat een geweldig Holi Festival heeft KleurenPoeder gevierd met APNA in het Zuiderpark te Rotterdam. Ruim 5000 hindoestanen kwamen hier samen om Holi Phagwa te vieren. Het eeuwen oude feest Holifeest, Holi-Phagwa of Phagwa, Phagawa, Phaguaa is een Hindoeïstisch feest dat jaarlijks rond de maand maart wordt gevierd. De achterliggende gedachte hiervan is dat het goede het kwade overwint gepaard met een nieuwjaarsfeest. Vrijdag 6 maart 2015 was het zo ver, het lente feest Holi-Phagwa, georganiseerd door APNA. Iedereen was van top tot teen gekleurd bij het APNA Holi Festival 2015. KleurenPoeder bracht wederom de poeder kanonnen met zich mee en zorgde voor 8 kleurenexplosies! Neem ook gerust een kijkje op de FaceBook voor alle foto’s van het Holi-feest.

Bio-Confetti 4-pack

Holi Confetti voor de jongste kinderen

Nu ook voor de jongste kinderen een product dat bijzonder gebruiksvriendelijk is, Holi-Confetti! Holi Confetti is biologisch afbreekbaar en lost in een mum van tijd op. Aangezien kinderen vaak mee gaan met de vaders, moeders broers of zussen naar een colorrun of colourfestival wilde kleurenpoeder iets verzinnen zodat de jongste kinderen ook mee konden genieten van het kleurenspektakel. En met succes! Voor de jongste kinderen hebben we daarom nu Holi-Confetti ontwikkeld. Dit is Biologische Confetti, gemaakt op basis van maïs en E-nummers (kleurstof). Deze E-nummers zijn kleurstoffen die u terug vindt in uw dagelijkse boodschappen, denk aan shampoo’s, winegums, siroop, sambal en nog veel meer.

kleurenpoeder overleeft hype

KleurenPoeder in De Telegraaf

KleurenPoeder heeft weer een mijlpaal bereikt! Journaliste Paola van de Velde van de Telegraaf kwam naar ons toe op Ondernemen Zonder Grenzen 2014. Zij was zo aangenaam verrast over KleurenPoeder als bedrijf dat zij graag een arKleurenPoeder in de Telegraaftikel over ons wilde schrijven. Drie maanden later was het moment daar, we werden gebeld met de vraag of wij het leuk zouden vinden om een interview te houden. Wat ons betreft was dit een retorische vraag, maar goed.. Dinsdag stond KleurenPoeder in de Telegraaf op pagina 3, Met als koptekst: “Kleurenpoeder overleeft hype”. Wie had gedacht dat kleurenpoeder de hype zou overleven? Wij! Niet alleen het kleurenpoeder zelf, maar met name de combinatie van Special-Effects & KleurenPoeder is wat www.kleurenpoeder.nl zo sterk maakt. Een leuk, fris, jong en innovatief bedrijf. In het artikel is goed samengevat over hoe kleurenpoeder er op dit moment voorstaat en hoe wij gaan presteren in 2015.

RainBowRun040

RainBowRun040 2015

In 2014 stond KleurenPoeder op de RainBowRun040, de RainBowRun040 bestond uit een colorrun van 5 km en daarna een colorfestival. Ruim 5000 deelnemers in 2014 en hopelijk in 2015 nog meer. Ook doneerde de RainBowRun040 in 2014 ruim €100.000.- aan Stichting ALS & Project Mine.  Klik hier voor meer info over RainBowRun040 2014.

RainBowRun040 2015, beloofd net zo’n grandioos succes te worden als 2014. KleurenPoeder zal uiteraard weer van de partij zijn met KleurenPoeder en special-effects. Het KleurenPoeder-Team zal dan ook weer zorgen voor de zakjes poeders, de blowers en de Powder Sprays. Wilt u zich inschrijven voor dit evenement? Houd dan de facebookpagina van RainBowRun040 in de gaten, binnenkort kunt u zich inschrijven. Bekijkt u het onderstaande filmpje om te zien van wat u te wachten staat op Zaterdag 20 Juni.

www.holicolourpowder.co.uk

HoliColourPowder.co.uk

KleurenPoeder.nl goes International! De droom om internationaal distributeur van Holi KleurenPoeder is werkelijkheid geworden. De eerste 3 orders op www.holicolourpowder.co.uk zijn een feit! Gevestigd in de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk, Londen. Kleurenpoeder onderscheid zich in Nederland al met de special-effects en de hoogste kwaliteit Holi KleurenPoeder. Wij zijn van mening dat Nederland niet het enige land moet zijn dat kan genieten van de exclusiviteit die wij bieden. De combinatie van de hoogste kwaliteit kleurenpoeder met special-effects. Wij willen ook de rest van de wereld laten zien wat wij voor u kunnen betekenen. Wij hebben ondervonden dat kleurenpoeder niet alleen de mensen vrolijker maakt, maar ook eenvoudiger met elkaar in contact komt. Kleurenpoeder verbind de mensen op een leuke, sociale en vaak sportieve manier. Wij willen dit voor iedereen ter wereld toegankelijk maken en dat tegen een zo’n laag mogelijke prijs. World-Wide-Shipping is een lange tijd een onmogelijke missie geweest, maar door de initiatiefnemers in Nederland en omstreken is dit een mogelijkheid geworden. Wij willen dan ook alle organisaties, instanties, sportverenigingen, fotograven, deelnemers en iedereen die ook maar een bijdrage heeft gedaan hartelijk danken! Mede door jullie hulp zijn veel goede doelen zoals: ALS, Edukans & Serious Request geholpen, om deze nare aandoening, onderwijs voor kinderen of mensen in ontwikkelingslanden te helpen. Bedankt!

Bols 440 Years of History, Lucas Bols

Staat – Creative Agency Amsterdam

Staat – Creative Agency Amsterdam heeft een filmpje voor drankenfabrikant Bols gemaakt. Bols produceert alcoholische dranken. In dit filmpje nemen wij u mee door de tijd, maar liefst 440 jaar van produceren, optimaliseren en innoveren in minder dan 2 minuten. Klik op de afbeelding om de video af te spelen.

Bols 440 Years of History, Lucas Bols

KleurenPoeder werd door Staat – Creative Agency Amsterdam benaderd voor het maken van deze video. Het is altijd leuk om onderdeel te zijn van een creatief en origineel hoogstandje als deze. Voor deze klus is gekozen voor remote shooters. Er is binnen gefilmd en het gebouw dat te zien is, is de eerste Bols fabriek. Dit is een miniatuur van 1 x 1 meter dat normaal in Madurodam staat. De dames en heren van Staat hebben een geweldig resultaat neergezet. Met trots presenteren wij jullie dan ook de video die je hiernaast ziet.

Bio-Confetti 4-pack

Bio-Confetti

KleurenPoeder zit niet stil in de winter, sterker nog, wij zijn keihard bezig met de voorbereidingen voor de zomer. We zaten eraan te denken het assortiment nog verder uit te breiden. Wij dachten aan Bio-Confetti. Confetti kent u van festivals, voetbalwedstrijden, oud & nieuw, carnaval noem maar op. De traditioneleBio-Confetti 4-pack confetti die van papier is gemaakt, is tegenwoordig bij enkele carnavalsoptochten verboden. De papieren confetti kan namelijk rioolkolken laten dichtslippen. We besloten een alternatief te bedenken. Een product dat alle problemen zou oplossen en binnen het kader ‘duurzaamondernemen’ pasten. En ja hoor, Daar is het dan; Bio-ConfettiBiologische confetti is confetti op basis van maïs, ecologisch verantwoord, biologisch afbreekbaar en lost volledig op in water. Maakt u zich geen zorgen meer om carnaval of een voetbalwedstrijd zonder die schitterende gekleurde confetti te zien. Wij hebben dé oplossing om dit op probleem voorgoed de wereld uit te helpen. Wij verkopen momenteel vier kleuren in zakjes van 800 ml. Meer kleuren volgen.

kleurenbekendmaking Vindicat haar 40ste lustrum.

Kleurenbekendmaking Vindicat

12 december, Stond KleurenPoeder.nl op De Grote Markt in Groningen! Na een lange trip richting het noorden van het land kwamen wij aan op De Grote Markt. Studenten vereniging Vindicat zorgde ervoor dat de grote markt volledig afgesloten werd voor het publiek. Vanaf een uurtje of 21.00 was het moment dan eindelijk daar! Dé kleurenbekendmaking van het 200-jarige bestaan van Vindicat. KleurenPoeder bracht maar liefst 4 blowers, 2 powder cannons en 1 extreme cannon met zich mee. Deze kunt u vinden onder de ‘special-effects’ of klikt u  op de onderstaande afbeelding. thumbnail Vindicat

De reden dat de leden van studentenvereniging Vindicat en Kleurenpoeder hier op de grote markt aanwezig waren was vanwege de kleurenbekendmaking van het 40ste lustrum. In de video wordt duidelijk wat een extreme happening dit eigenlijk was. Een duizendtal studenten stond vol spanning te wachten op de kleurenbekendmaking. Vooraf zijn er een aantal prijzen beloofd aan de studenten die deze kleurencombinatie juist zouden raden. Niemand heeft deze echter geraden! Waarom zou dat zijn? Bekijk de video: http://vimeo.com/115388202

ColoredPowder kids

Fotografie

Tijdens de Men of Steel Run 2014 waren er meerdere fotografen aanwezig. Waaronder Nathan Azopardi, wij waren benieuwd naar wat Nathan voor ons kon betekenen, of hij een paar leuke foto’s wilde mNathan Azopadiaken voor op KleurenPoeder.nl. Nathan zag dit als geen enkel probleem. Hij schoot een paar fantastische shots. Tot op heden is Nathan zich steeds meer aan het ontwikkelen binnen de fotografie. Wil jij meer van Nathans fotografie zien? Kijk dan even op zijn Facebook pagina: Nathan Azopardi. De foto’s van de MOS Run 2014 zijn te vinden op onze Facebook & Instagram. Wij hebben Nathan gelijk een aantal zakjes kleurenpoeder meegegeven om in de toekomst nog eens gave foto’s mee te maken. Guess what? Vorige week werd ColoredPowder vermeld op Facebook met werkelijke top fotografie van Nathan met ons kleurenpoeder. Wij waren aangenaam verrast. Deze foto heeft ons ná anderhalf jaar nog steeds versteld doen staan. We hebben inmiddels heel wat gezien maar deze is wel héél origineel.

Skiën

Skiën met Kleurenpoeder

Terwijl het Kleurenpoeder-team nog hard aan het werk was kregen we plotseling deze gave foto’s van onze klanten toegestuurd. Ze gebruikte niet alleen het poeder maar maakte creatief gebruik van de stickers en markeerde daarmee de skispullen. Wij waren positief verrast door deze heren. Mocht jij zelf ook leuke ideeën hebben of leuke foto’s mail deze gerust naar info@www.kleurenpoeder.nl en wie weet verschijnen jou foto’s op één van onze kanalen. Denk hierbij aan Youtube,sneeuwplezier Twitter, Facebook en Instagram. KleurenPoeder is druk bezig om een groter aandeel te krijgen in de wintersport. De combinatie van kleurenpoeder met sneeuw is namelijk geweldig! Niet alleen is het contrast enorm, maar ook de hoeveelheid die blijft liggen is eenvoudig te hergebruiken. Dit is maar liefst vier keer zo efficiënt als op een droog oppervlak. Skiën en après skiën met kleurenpoeder maakt het net wat kleurrijker. Daarnaast is het poeder van  KleurenPoeder.nl volledig biologisch afbreekbaar en dus niet schadelijk voor de natuur.

Ben jij ook zo’n fan van skiën en snowboarden? Maak het dan nog wat leuker en ga met kleurenpoeder de pisten op. Neem gerust een shooter of wat zakjes kleurpoeder mee de pisten op. Maak het een wintersport om nooit te vergeten en maak leuke foto’s. Je zult één van de weinige zijn met zulke originele en kleurrijke foto’s.

Professional Rebel

Professional Rebel

Tijdens Ondernemen Zonder Grenzen (OZG)  kwam Linda Vermaat van Professional Rebel bij KleurenPoeder langs en na een kort gesprek was Linda overtuigd. We moesten maar eens koffie gaan drinken en kijken wat de mogelijkheden waren. Afgelopen woensdag is KleurenPoeder op de koffie gegaan met Linda van Professional Rebel. Benieuwd wat Professional Rebel doet? Klik hier

Daar zaten we dan in het pittoreske Amsterdam afgelopen woensdag avond, genietend van een koud biertje en een heerlijk bittergarnituurtje. Linda heeft ons in eerste instantie uitgelegd wat Professional Rebel inhoud, wat zij voor ons kan betekenen en andersom. Wij waren vrijwel gelijk overtuigd van het concept van Professional Rebel. Een bedrijf met een unieke visie dat zéér waarschijnlijk grootse stappen zal zetten binnen de consultancy-branche. Alles tijdens dit gesprek/interview werd genotuleerd en wordt samengevoegd in een artikel die op de website van Professional Rebel te zien zal zijn. We kijken erg uit naar het resultaat en zien dit als een buitengewoon leuk begin van deze samenwerking.